Mourinho birao trojicu najboljih, Ronaldo nije na listi

Najbolji svih vremena za Portugalca

Mourinho birao trojicu najboljih, Ronaldo nije na listi

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho prije nekoliko sedmica zvanično je izabran za novog trenera Manchester Uniteda.

Mourinho je nakon otkaza u Chelseaju nekoliko mjeseci čekao na ponudu Unitea, koja je na kraju stigla. Portugalac je u posljednje vrijeme u centru pažnje engleskih medija, a novinare "Daily Expressa" zanimalo je ko su trojica najboljih igrača svih vremena po njegovom mišljenju.

Iako su svi očekivali da Mourinho na listu uvrsti svog sunarodnjaka Cristiana Ronalda kojeg je trenirao u Relu, na kraju se to nije desilo. Mnogi su ostali iznenađeni što Ronaldo nije našao svoje mjesto na ovoj listi.

Mourinho je na kraju na svoju listu trojice najboljih uvrstio Pelea, Diega Maradonu i Lionela Messija.

"Za mene najbolji svih vremena su Messi, Pele i Maradona. To je kraj, nemam šta dalje objašnjavati", kratko je prokomentarisao novi trener Manchester Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi