Mourinho će pustiti Matu u Inter, ali pod jednim uslovom

Želi da Joao Mario dođe u United

Mourinho će pustiti Matu u Inter, ali pod jednim uslovom

E. Čaušević, foto: EPA

Španski fudbaler Juan Mata prema svemu sudeći već će u januaru napustiti Manchester United i sreću potražiti u nekom drugom klubu.

Mata je bio standardan u ekipi Jose Mourinha na početku ove sezone, ali se njegova minutaža znatno smanjila u prethodna dva mjeseca. Jasno je da portugalski stručnjak ne računa više toliko na njegove usluge, te bi Mata mogao doživjeti sudbinu kao prije nekoliko godina u Chelseaju.

Španac je tada napustio Stamford Bridge jer mu je Mourinho jasno rekao da ne računa na njega, a čini se da se i na Old Traffordu ponavlja isti scenario. Interes za Matu pokazao je Inter koji bi rado želio vidjeti u januaru španskog igrača na Meazzi.

Također, Manchester United nema ništa protiv da Mata pređe u Inter, no da bi se ovaj transfer ostvario mora se ispuniti uslov Crvenih đavola. Naime, United je voljan pustiti Matu u Inter, ali u slučaju da u ovaj transfer bude uključen i Joao Mario.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalski veznjak je očito želja Mourinha koji bi se tako još jednom "riješio" Mate. Trener Uniteda ne krije činjenicu da je veliki fan Joaa Marija koji ga je oduševio igrama za Portugal na Evropskom prvenstvu prošle godine.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi