Mourinho: Čovjek na terenu nije sudija, sudija je sakriven negdje

Posebni nakon teškog poraza

Mourinho: Čovjek na terenu nije sudija, sudija je sakriven negdje

Tottenham je danas gostovao na Bramall Laneu i upisao težak i naugodan poraz od Sheffield Uniteda.

Sheffield United je slavio sa 3:1 i dodatno "srozao" Tottenhamove ambicije da se ipak domogne Evrope. Šta više, Sheffield United je sada na sedmoj poziciji, dok je Tottenham deveti.

Moglo je možda biti drugačije da VAR nije napravio novu diskutabilnu odluku i ponišitio gol Tottenhama za 1:1, u 33. minuti. Nakon "bezbroj" vraćanja snimka, sudije u VAR sobi su zaključili da je Moura igrao rukom prije nego što je lopta došla do Kanea, iako Brazilac bio u padu, bio pod faulom i napucan loptom.

Nakon utakmice trener Tottenhama Jose Mourinho nije mogao sakriti razočarenje VAR-om i sudijama, iako nije želio previše pričati.

"Ne mogu reći ono što mislim, biću u nevolji, suspendovat će me, a ne želim to", rekao je Mourinho, nakon čega je novinar "insistirao" da Portugalac ipak kaže da li je VAR odlučio utakmicu?

"Nemojte me pitati, ne mogu vam reći ono što mislim. Volio bih reći, ali ne mogu", poručio je Posebni.

Nakon pitanja novinara da li Mourinho razgovarao sa sudijom, bilo je očigledno da Portugalac vjeruje da su sve "uzde" u rukama sudija u VAR sobi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da li sam razgovarao sa sudijom? Kojim?... Ovim ovdje? Ovaj ovdje nije sudija, sudija je sakriven u nekoj kancelariji, mislim na St. George's parku, mislim da je tamo... Sudija je tamo, ovaj čovjek na terenu nije sudija. On ne odlučuje. Glavne odluke u današnjem fudbalu prave ljudi u kancelarijama. Zato ne pričam s pomoćnim sudijom koji je danas bio sa pištaljkom na terenu", izjavio je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi