Mourinho dvije minute hvalio City, a onda pokazao pravo lice
Jose Mourinho je počeo da provocira Pepa Guardiolu pred veliki engleski derbi

Posebni se počeo zagrijavati pred derbi

Mourinho dvije minute hvalio City, a onda pokazao pravo lice

Ekipe Manchester Uniteda i Cityja sutra će odmjeriti snage u velikom gradskom derbiju.

Radi se o susretu 16. kola Premiershipa koje može biti ključno kada je u pitanju borba za titulu prvaka. Naime, City za sada gradskom rivalu bježi osam bodova, a ukoliko bi i sutrašnji meč dobio, to bi značilo da će ga teško iko stići na liderskoj poziciji.

Drugim riječima, sutrašnja utakmica je možda i posljednja prilika za Mourinha i United da se priključe u borbu za titulu.

Upravo zbog toga Mourinho ne bira način da isprovocira rivala. Na konferenciji za novinare on je prvo dvije minute hvalio City, a onda je odlučio da iznese i jednu manu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Oni su dobar tim", započeo je Mourinho pa nastavio: "Brane se dobro, a reagiraju također dobro kada izgube loptu. Imaju dobru dinamiku u napadu, također su kreativni. Imaju nevjerovatne igrače, fantastičnog trenera, imaju mnogo dobrih stvari. Ako me pitate o jednoj stvari koju ne volim vezano za njih to je što previše lako gube balans. Čim puhne malo jači vjetar, oni padaju u šesnaestercu", rekao je Posebni.

Vjerovatno odgovor od Guardiole nećemo dobiti obzirom da Španac nije isti tim kao Mourinho, ali svakako da će Joseove riječi dati dodatni motiv igračima Cityja da pokažu šta znaju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi