Mourinho ga je prodao ljetos, a ako je gledao jučerašnju utakmicu dobro se zamislio
(Foto: EPA) Daley Blind je ljetos nakon četiri godine napustio Old Trafford i vratio se u Ajax. Od njegovog transfera Crveni đavoli su inkasirali 16 miliona eura.

Hat-trick bivšeg defanzivca Uniteda

Mourinho ga je prodao ljetos, a ako je gledao jučerašnju utakmicu dobro se zamislio

Manchester Unitedu pod Mourinhovom trenerskom palicom jednostavno ne ide, a to je pokazao i jučerašnji veliki derbi protiv Liverpoola.

Jose Mourinho je nedavno pokušao pronaći opravdanje za slabu poziciju Uniteda u Premier ligi izlažući tezu da su svi drugi sačuvali najvažnije igrače, dok to nije pošlo za rukom Crvenih đavolima, iako to jednostavno nije tačno.

"Sve ekipe su postale bolje. Tottenham je tako ekipa koja nije pravila direktne investiciije, ali najbolja investicija je zadržati vhunske igrače koje imate, što su oni i uradili. Tako da su svi postali bolji, osim nas", poručio je tada Jose Mourinho.

Ipak, minulog ljeta su Old Trafford napustila samo dvojica vrijedna pomena i to Daley Blind i rezervni golman Sam Johntsone.

Daley Blind je prodan nakon što je pao u drugi plan kod Mourinha, pa Posebni vjerovatno nije imao ništa protiv njegovog odlaska. Ipak, ako je gledao jučerašnju utakmicu Ajaxa sigurno se dobro zamislio i zapitao da li je bio pravi potez prodati Blinda.

Blind se tako ljetos vratio u Ajax za 16 miliona eura, a jučer je pokazao kakav je igrač. Ajax je u utakmici holandskog šampionata demolirao Graafschap sa čak 8:0, a bivši defanzivac Manchester Uniteda je postigao hat-trick, svoj prvi u seniorskoj karijeri, i to u razmaku od svega 25 minuta.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Posebno je lijep bio Blindov prvo gol iz 65. minuti, a treba dodati da je u pobjedi nad Graafschapom hat-trick upisao i sjajni Ziyech.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Poredite Graaf sa Liverpoolom...
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi