"Uzeo bih bika za rogove i suočio se s njim"

Casillas ismijavao Mourinha

"Uzeo bih bika za rogove i suočio se s njim"

Manchester United je izgubio 3:1 u nedjelju na Anfieldu, a heroj Liverpoola Xherdan Shaqiri s dva gola bio je junak pobjede.

Ništa manje od Shaquirija nije se pobjedi radovao ni - Iker Casillas, legendarni golman Real Madrida kojeg je Mourinho potjerao iz kluba, a sada s 37 godina brani boje Porta.

Casillas i Mourinho ratovali su transparentno i bez ustezanja za vrijeme njihovog boravka na Bernabeu, a rivalstvo je reaktivirano u novembru kada je Casillas rekao da bi se konfrontirao s Mourinhom da je na mjestu igrača Uniteda. Ili kada bi opet imao priliku.

"Kada bi se to ponovo dogodilo, uzeo bih bika za rogove i suočio se sa njim", kazao je Casillas prošlog mjeseca.

"U to sam vrijeme odlučio biti tih jer sam mislio da je to način kako da poštujem vrijednosti Real Madrida".

Mourinho je odgovorio da su te rečenice Casillasa izgledale "kao da su došle iz razgovora s nekim ko je na kraju svoje karijere".

Casillas je nakon toga šutio, čekajući pravu priliku da odgovori Portugalcu. I sačekao je poraz od najljućeg rivala iskoristivši to kao priliku da ga ponovo bocne.

"Pozivajući se na neke portugalske medije neko je rekao da je igrač poput mene, s 37 godina, na kraju karijere. Potpuno se slažem. Moje pitanje novinarima je sljedeće, kada su u pitanju treneri, kada je trenutak kada oni treba da se prestanu baviti svojim poslom, kada trebaju da vode i treniraju klubove?", jasno aludirajući na Mourinhovu anahronost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Portugalac kao da nije napravio preko potrebno "prešaltavanje" sa fudbala koji se igrao prije deset godina i ovoga sad. Javno kazavši kako je teško da će uopće United izboriti jednu od prve četiri pozicije, prihvatio je kritike da ovo više nije njegovo vrijeme.

Dva rivala propustila su priliku da se susretnu u Ligi prvaka, budući da je prvoplasirani Porto na žrijebu izvukao Romu, iako je mogao United. Mourinho će morati na megdan PSG-u.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi