Mourinho govorio o prelaznom roku: Sigurno nećemo biti kraljevi tržišta

Posebni poručuje

Mourinho govorio o prelaznom roku: Sigurno nećemo biti kraljevi tržišta

Trener Tottenhama Jose Mourinho govorio je za engleske medije o januarskom prelaznom roku i tom prilikom nije dao naslutiti da će njegov novi klub biti posebno aktivan na tržištu. 

Posebni kaže kako Pijetlovi sigurno neće napadati velike mete i biti kraljevi tržišta.

"Upoznat sam sa profilom kluba, projektom, vizijom. Znam koji su ciljevi i znam da ćemo na tržištu reagovati samo ako je to neophodno da nadomjestimo odlazak nekog igrača", rekao je Mourinho i dodao:

"Jasno mi je da nikada nećemo biti kraljevi tržišta, da nećemo napadati velike mete i boriti se sa klubovima koji su u stanju da potroše mnogo novca na pojačanja".

Također, on poručuje da mu se dopada tim koji trenutno ima na raspolaganju.

"Dopada mi se kakav tim imam. Što više vremena provodim sa igračima, to ih više upoznajem i otkrivam njihove mogućnosti. Potrebno nam je vrijeme da napredujemo. Sada ga nemamo, ali ćemo ga imati tokom januara i februara", dodaje on.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Tottenham danas igra susret 19. kola Premiershipa na domaćem trerenu protiv Brightona.

Pijetlovi igrtaju dosta slabo u zadnje vrijeme jer su na posljednjih pet mečeva doživjeli čak tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi