Da li je Lampard "prozvao" Mourinha? "Da nam se to ponovo ne desi..."

Trener Chelseaja vjeruje u svoje mlade igrače

Da li je Lampard "prozvao" Mourinha? "Da nam se to ponovo ne desi..."

Chelseajeva zabrana transfera je ublažena, Plavci u januaru mogu dovoditi pojačanja, pa se već neko vrijeme špekuliše o imenima koja bi mogla stići na Stamford Bridge.

Ipak, trener Frank Lampard je i u prvom dijelu sezone sa mladom ekipom napravio odličan posao i čini se da smatra da mladim igračima Chelseaja treba nastaviti davati šansu, bez obzira na moguća velika pojačanja u januaru.

Lampard je govorio upravo o mladim nadama Chelseaja, a mnogi su u njegovim riječima vidjeli i "napad" na Josea Mourinha, nekadašnjeg trenera kluba sa Stamford Bridgea, a danas šefa struke Tottenhama.

"Ako se ne budemo držali naših igrača, mogli bismo se ponovo naći u situaciji u kojoj smo prije bili: Da su apsolutno vrhunski igrači, igrači koji su danas svjetska klasa bili u Chelseaju kada im je bilo 20 ili 21 godina, ali da ih tada treneri nisu ostavili", izjavio je Lampard, između ostalog, osvrćući se na januarski prelazni rok.

Svojevremeno su članovi Chelseaja bili i Kevin De Bruyne i Mohamed Salah, ali nisu dobili pravu priliku, pa su dosta brzo prodani. Danas su i De Bruyne i Salah svjetska klasa, a zanimljivo je da je obojici "odzvonilo" u Chelseaju u vrijeme kada je na klupi ovog tima bio Jose Mourinho.

Još dok je Lampard bio igrač Chelseaja bilo je jasno da on i Mourinho nisu u najboljim odnosima, pa ne bi čudilo da se gore navedena izjava trenera londonskih Plavaca odnosila upravo na Posebnog i njegovu "vladavinu" na Stamford Bridgeu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Chelsea je minulog vikenda kao gost savladao Tottenham rezultatom 0:2. Bio je to meč 18. kola Premier lige.

Chelsea na Boxing Day dočekuje ekipu Southamptona, dok će Tottenham na svom terenu odmjeriti snage sa Brightonom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Grohot
Normalno da jeste. I neka je! Kad klovn bocka, dobije kulturni jedan nazad. Super Frank tata
2 0
Mele
Da su bili u dobrim odnosima nebi ga natjerao da ode u Njujork pa u plavi Manchester...i zabije gol na Etihadu svom klubu..fudbal je to.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi