Utakmica kada je Zlatan molio Mourinha da ga izvede iz igre, a on potom zamijenio golmana

Ibrahimović do kraja morao ostati na terenu

Utakmica kada je Zlatan molio Mourinha da ga izvede iz igre, a on potom zamijenio golmana

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović često govori da je Jose Mourinho jedan od najboljih trenera s kojim je imao priliku sarađivati iako nisu baš uvijek bili u najboljim odnosima.

Mourinho i Ibrahimović su sarađivali u Interu i imali jedan zaista neobičan odnos. Šveđanin je na ljeto 2009. godine odlučio da pređe u Barcelonu i na kraju se ispostavilo da to nije bio baš najpametniji potez za Zlatana.

No, i pored toga on je ostao u odličnom odnosu s Mourinhom s kojim je kasnije sarađivao u Manchester Unitedu. Ipak, vrijeme iz Intera se sigurno bolje pamti jer su imali nekoliko "okršaja" u toku utakmice.

Svi pamte meč Intera i Siene pred sami kraj sezone 2009. godine kada je Zlatan u drugom poluvremenu skoro molio Mourinha da ga izvede iz igre jer je bio preumoran.

"Bio je veoma ljud na mene. Dobacivao je da smo već šampioni i da je preumoran. Htio je da ga izvedem iz igre. Pravio sam se da ga ne razumijem i govorio: 'Šta? Šta? Žedan si, želiš vode?' i bacio mu flašu vode. On je tada bio baš ljut. Onda sam napravio dvije izmjene, a njega sam ostavio na terenu. Tada je zabio gol i okrenuo se prema meni i samo me pogledao", rekao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ibrahimović je nakon postignutog gola ponovo tražio od Mourinha da ga izvede, a tada je Portugalac napravio zaista nevjerovatnu stvar. Odlučio je da napravi treću izmjenu, a umjesto Ibre iz igre je izveo golmana Julija Cesara bez ikakvog razloga što je samo dodatno izazvalo bijes kod Zlatana.

[twitter]https://twitter.com/MourinhoTheGOAT/status/1328714007293927432[/twitter]

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ElComandante
Zna Mourinho sta radi,nece mu cigo dirigovat.
0 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti