Mourinho kakvog nikad niste vidjeli: Taj Bog fudbala, taj nevjerovatni igrač...
U prošlosti je Jose Mourinho često bio protivnik Barceloni. Ipak, nema dileme da je jednostavno morao odati priznanje čudesnom Messiju (Foto: EPA)

Posebni hvalio Messij kao nikad ranije

Mourinho kakvog nikad niste vidjeli: Taj Bog fudbala, taj nevjerovatni igrač...

M. Šljivak

Lionel Messi impresionirao je apsolutno sve fantastičnom partijom u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpoola.

Barcin čarobnjak je postigao dva gola u pobjedi katalonskog velikana od 3:0, pa je španski prvak na korak od prolaska u finale Lige prvaka.

Apsolutno svi su bili impresionirani onim što je Messi radio. Među njima je i nekadašnji veliki Barcin rival Jose Mourinho.

On je u komentaru utakmice Messija nazvao fudbalskim Bogom.

"Pozitivno je to što Liverpool nije izdominiran. Također, napravili su tri velike šanse na Nou Campu, što je mnogo. Normalno je da postignete jedan gol od tri velike šanse i priča bi bila drugačija, ali taj Bog fudbala je utakmicu učinio potpuno drugačijom. Imaju odlične fudbalere, odličan tim, ali taj igrač je jednostavno nevjerovatan", rekao je Mourinho.

Jose Mourinho dočekao svojih pet minuta: Volio bih raditi ono što rade Jurgen i Pep

U decembru 2018. godine Posebni je dobio otkaz na klupi Manchester Uniteda. Nije želio odmah da se prihvati nekog novog posla, već je odlučio da sačeka ljeto, kada će se vratiti trenerskim obavezama.

Ipak, Portugalac nije daleko od fudbala. Stručni je konsultant na nakoliko televizija, a sinoć je imao zanimljiv komentar o nekadašnjim rivalima iz engleske Premier lige, Jurgenu Kloppu i Pepu Guardioli.

Mourinho je nekadašnje rivale malo i 'bocnuo', a posebno Kloppa.

"Volio bih otići u klub u kojem bih, kao što to recimo rade Jurgen i Pep, imao mogućnost da dovedem igrače koje želim. Ako pogledate sastav Liverpoola koji počinje meč (protiv Barcelone), koliko ih je bilo tu prije njega? Također, kada Pep nije zadovoljan sa odbranom, tokom ljeta dovede četiri nova igrača koja želi. Eto vam primjer Claudija Brava. Nije bio zadovoljan njim i odmah je doveo Edersona", rekao je Mourinho.

Zatim je nastavio govoriti o trofejima...

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Jurgen je već tri i po godine u klubu, a nije osvojio ništa. Ipak, još uvijek ima povjerenje i uslove da ide naprijed. Ove sezone su imali veliku šansu da po prvi put osvoje titulu u Premiershipu. Zato ja neću ni počinjati pregovore sa klubovima koji pred mene ne stave jasne ciljeve", dodao je Mourinho.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi