"Najbolji partner", "Niko neće biti kao ti", "Bila je čast" - Svi se opraštaju od Xavija
Foto: EPA

Legendarni fudbaler objavio da se oprašta od igranja fudbala

"Najbolji partner", "Niko neće biti kao ti", "Bila je čast" - Svi se opraštaju od Xavija

S. Bošković

Legandarni fudbaler Xavi Hernandez jučer je objavio da će na kraju ove sezone završiti svoju igračku karijeru.

Jedan od najboljih veznih igrača u historiji uspio je osvojiti sve što je mogao. Većinu svoje karijere proveo je dirigirajući vezom Barcelone, te reprezentacije Španije, dok je 2015. godine otišao u Katar i nastupao za Al Sadd.

Ovo je moja posljednja sezona kao fudbalera i želim da potvrdim da je tačno da završavam karijeru. Ipak, radujem se budućnosti u kojoj želim da se posvetim trenerskom poslu", rekao je Xavi.

Nakon ove objave mnogi fudbaleri i poznata imena odlučila su da se putem društvenih mreža oproste od ove legende, te da mu pruže zahvalnost za sve što je uradio za fudbal.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi