Stiglo je mnogo poruka podrške za Ikera, ali posebna je ona od Barcelone

Dugo godina bili rivali na terenu

Stiglo je mnogo poruka podrške za Ikera, ali posebna je ona od Barcelone

Legendarni golman Real Madrida Iker Casillas doživio je prije nekoliko dana srčani udar zbog kojeg je hitno prevežen u bolnicu.

Srećom, Iker se trenutno ne nalazi u životnoj opasnosti, a u međuvremenu je dobio mnogo poruka podrške sa svih strana.

Jednu od poruka poslala mu je i Barcelona koja je poželjela brz oporavak nekadašnjem članu velikog rivala Real Madrida.

Casillas i Barcelona su ne tako davno vodili velike ratove na zelenom terenu, ali sada su ipak došla neka druga vremena. Ipak, Barca je pokazala veličinu u teškim trenucima za Ikera.

"Veliko ohrabrenje, Iker. Primite naše želje za brz i potpuni oporavak", napisali su iz Barcelone.

Doktor jučer saopštio tužne vijesti

Španski kardiolog i nekadašnji košarkaš Juan Antonio Corbalan saopštio je jučer da Iker neće moći nastaviti profesionalnu karijeru.

"Iker neće biti u mogućnosti da se bavi profesionalnim sportom nakon što je doživio infarkt miokarda. Ne može se igrati fudbal sa stentom koji mu je ugrađen. Moći će da vodi normalan život, ali za njega je karijera završena", rekao je doktor Corbalan za špansku nacionalnu televiziju (TVE).

Casillas će tako karijeru završiti nakon 20 godina. Nije sigurno ovo način na kakav je želio da ode, ali za njega je to u ovom trenutku jedini put.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Njegova karijera će itekako biti upamćena. Debitovao je za prvi tim Reala 1999. godine kao tinejdžer i od tada, pa do 2015. godine kada je otišao iz kraljevskog kluba, rijetko je ko mogao da ga zamijeni na golu.

U karijeri je osvojio apsolutno sve, kako sa Realom, tako i sa reprezentacijom Španije i bez dileme je jedan od najboljih golmana koji su se ikad pojavili.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DamirT
Velika Barca.Real nikad ovako nesto ne bi uradio.Oni se prema svojim legendama odnose kao da nikad nisu igrali u Realu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi