Mourinho krenuo da izađe iz studija, a onda se kratko vratio: "Moram nešto reći za Rakitića"

Velike pohvale

Mourinho krenuo da izađe iz studija, a onda se kratko vratio: "Moram nešto reći za Rakitića"

Endin Čaušević

Portugalski stručnjak Jose Mourinho redovno gostuje u emisijama engleske televizije BeIN Sport kao stručni komentator za najjače evropske lige.

Fokus Mourinha je većinom na Premiershipu, ali ponekada komentariše i derbije širom Evrope. Tako je bilo i sinoć kada je Portugalac skoro zaboravio da se osvrne na subotnji El Clasico i pobjedu Barcelone protiv Real Madrida.

Barcelona je na Santiago Bernabeu slavila sa minimalnih 1:0, a heroj je bio Ivan Rakitić koji je postigao jedini gol na utakmici. Mourinho je čak krenuo da izađe iz studija, ali se morao vratiti da nešto kaže o hrvatskom reprezentativcu.

"Prije nego što odem dopustite mi da kažem još nešto. Ovo želi reći jako dugo, dugo vremena. Ivan Rakitić je jedan od najpodcjenjenijih igrača na svijetu. Želim da tako završimo večeras", rekao je Mourinho.

Mourinho po prvi put komentarisao Solskjaera i isprovocirao navijače Manchester Uniteda

Također, prije nego što se osvrnuo na veznjaka Barcelone portugalski stručnjak je govorio i o dojučerašnjem klubu Manchester Unitedu, te činjenici da je ovaj tim u Premiershipu i dalje neporažen pod palicom Ole Gunnara Solskjaera.

On je poručio da ne vjeruje da promjene u ekipi Crvenih đavola nakon dolaska Solskjaera mogu biti dugoročne, te da nije baš optimista po tom pitanju kada se radi o Manchester Unitedu.

Sve to počelo je pričom oko Fulhama koji je nedavno promijenio trenera, odnosno uručili su otkaz Claudiju Ranieriju, a posao je dobio neiskusni Scott Parker. Mourinho je jasno dao do znanja da to nije dobar potez baš kao ni potez Uniteda.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da li je Fulham mogao naći boljeg trenera od Ranierija? Nikako. MOžete li porediti njegovo iskustvo s iskustvom novog trenera Scotta Parkera? Nema šanse", počeo je Mourinho, a zatim se dotakao Solskjaera i Uniteda.

"U fudbalu nekada se dogode momentalne promjene i primjer je moj bivši klub. Ne vjerujem previše u te promjene i njihovu dugoročnost. Takve promjene su momentalne i nekada daju pozitivne rezultate, ali to ne traje previše dugo", poručio je portugalski stručnjak.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti