Mourinho: Lijepo je igrati finale Lige prvaka, ali to nije historija, historija je osvojiti je

Želi titulu sa Spursima

Mourinho: Lijepo je igrati finale Lige prvaka, ali to nije historija, historija je osvojiti je

Edmir Škorić

Pochettino je proveo pet i po godina u Tottenhamu, prije nego što je izgubio posao prošle sedmice, a njegovo mjesto zauzeo je Jose Mourinho.

Portugalac je osvajao Ligu prvaka sa Portom i Interom, može li to napraviti i sa Tottenhamom? Klub iz sjevernog Londona je igrao finale Lige prvaka prošle godine, ali Jose zna da igrati finale nije dovoljno da bi se ispisala historija.

"Sa ovim momcima nikada se neću uplašiti nijedne utakmice Lige prvaka. Doći do finala je nevjerovatno postignuće, ali to nije historija. Historija je osvojiti Ligu prvaka", priznao je Mourinho.

Mourinho je započeo život u Tottenhamu pobjedom u West Hamu sa 3:2 u subotu, a prvi meč na Tottenhamovom stadionu Portugalac će imati u utorak navečer kada u Ligi prvaka dočekuje Olympiakos.

Pochettino je ranije izjavio da će biti potrebno "čudo" Spursima da osvoje Ligu prvaka, ali je Mourinho danas na presici kazao da je tu da napravi da "čudo" bude samo "vrlo teško".

Inače, Tottenhamu bi bod protiv Olympiakosa trebao biti dovoljan za osminu finala Lige prvaka uz uslov da Zvezda izgubi kod kuće protiv Bayerna.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

O utakmici s Olympiakosom Mou je rekao:

"Važno je ako možete da pobijedite kao menadžer prvu utakmicu kod kuće. Naš stadion je najbolji stadion na svijetu i imamo veliku podršku, tako da ćemo pokušati doći do dobrog rezultata i kvalificirati se dalje. Dajte mi vremena da razvijem svoje ideje i nećemo imati problem da igramo protiv bilo kojeg tima u Evropi. Nikog se ne bojimo".

Top Komentari

Grohot
lafo respektuje pochettina a ovo izjavom ga prakticki ispisao?! kakav karakter .... jedva cekam kuknjava da mu proradi, neka malo...brzo ce on to
3 0
genter
Sta bi tek rekao za polufinale kupa uefa :$
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi