Mourinho nakon meča: Sterling je zaslužio crveni karton

Trener Tottenhama

Mourinho nakon meča: Sterling je zaslužio crveni karton

Portugalac Jose Mourinho mogao je biti zadovoljan nakon današnje utakmice između Tottenhama i Manchester Cityja jer su njegovi Pijetlovi pobijedili sa 2:0. 

Ipak, nakon susreta istakao je nezadovoljstvo zbog toga što Raheem Sterling na samom startu meča nije dobio crveni karton.

On je napravio prekršaj u 12. minuti, sudac mu je dodijelio žuti karton, a nakon VAR provjere odlučeno je da tako i ostane. Mourinho s tim nije saglasan.

"Ako lopta ne izađe iz igre, onda nije izašla iz igre. Kad izađe, onda donosiš odluke, ali ispravne. Neka traje, ali neka bude točno. Sterling je trebao dobiti crveni. Od tog trenutka od kraja utakmice nismo znali je li Alli ozlijeđen ili nije, ne znamo ni sad", rekao je Portugalac.

Komentarisao je i trenutno stanje na tabeli, ali i probleme sa povredama:

"Gledamo prema gore na tablici, ali gledamo i prema dolje. Imamo jako puno problema s povredama, ako sada ostanemo i bez Allija, ne znam kako ćemo igrati. Igrači su bili sjajni i dali su sve od sebe, ali FA Cup je za samo dva dana".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Drago mi je da smo pobijedili, stanje na tabeli je takvo da svaka ekipa koja poveže dva dobra rezultata odmah ide prema gore", dodao je on.

Tottenham je sada peti sa četiri boda manje od Chelseaja koji se nalazi na posljednjoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Top Komentari

19211921
cist crveni kao suza. nejasno kako sa varom ga nisu dosudili
1 0
cako
Sterling je najveći glumac u današnjem profesionalnom nogometu! Na svakoj utakmici se baca ko lud...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi