Navijač trčao prema Mourinhu, obezbjeđenje ga "savladalo", a onda je Jose pokazao zašto je 'poseban'
FOTO: EPA

Ispunio mu želju

Navijač trčao prema Mourinhu, obezbjeđenje ga "savladalo", a onda je Jose pokazao zašto je 'poseban'

Esmer Oštraković

Velika stvar za turski fudbal, a posebno naravno za Fenerbahče desila se danas jer je kao novi trener ovog kluba predstavljen ni manje ni više nego Jose Mourinho.

Posebni je od januara ove godine bio bez posla i to nakon što je dobio otkaz u Romi. Govorio je od tada da čeka posebnu ponudu, a očito da je ona stigla od Fenerbahčea.

Iznenada se nedavno počelo govoriti o tome da će Mourinho postati novi trener Fenerbahčea, a danas je to postalo i zvanično.

Bivši trener Chelseaja, Manchester Uniteda i Tottenhama zamijenit će Ismaila Kartala, a navodno mu je klub spreman dati budžet od čak 100 miliona eura za ovoljetne transfere.

Imenovanje Mourinha za novog trenera Fenerbahčea bilo je sjajno medijski popraćeno, a veliki broj navijača dočekao ga je na stadionu.

Oglasi

Stadion je bio otvoren za navijače koji su došli i prisustvovali ceremoniji potpisivanja, a sve je bilo zaista spektakularno.

Jako zanimljiva sitaucija se desila u trenutku kada su Ali Koc i Mourinho krenuli da poziraju sa dresom Fenerbahčea.

Naime, jedan navijač je uspio da izbjegne obezbjeđenje i da krene da trči prema Portugalcu koji je sve nijemo posmatrao.

Obezbjeđenje ga je naravno sustiglo i reagovalo tik ispred Mourinha, te su krenuli da ga izveud, a onda je Posebni pokazao zašto je poseban.

Rekao je obezbjeđenju da pusti mladića, te se uslikao sa njim i dopustio da ga zagrli. Zaista predivan potez Mourinha.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Mourinho je u Istanbul stigao direktno iz Londona, gdje je pratio finale Lige prvaka između Real Madrida i Borussije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi