Mourinho ne voli januar

Najbolje posluje u ljetnim danima

Mourinho ne voli januar

Edmir Škorić

Jose Mourinho nije tip trenera koji ludi za pojačanjima, posebno ne kada su u pitanju zimski prijelazni rokovi.

No, ovaj put su stvari drugačije. Mourinhov Chelsea je na korak od opasne zone, mada se sastoji od vrhunskih igrača.

Očekuje nas za dvije sedmice početak januarskog prijelaznog roka i sada bi se trebalo, valjda, puno toga promijeniti u rosteru Chelseaja.

Međutim, za tri zimska prijelazna roka u prvom mandatu na klupi Chelseaja Mourinho je angažovao samo dvojicu nogometaša.

Za svega tri miliona funti je u januaru 2005. godine doveo Jirija Jarošika, a godinu dana kasnije Manisa na pozajmicu. 

Prve zime po povratku u Chelsea je Mourinho krenuo dovoditi skupe igrače, pa je 20.8 miliona platio za Nemanju Matića, 12.5 za Zoumu, koliko i za Salaha. Prošle zime doveo je Juana Cuadrada, no kao i Salaha, Mourinho se i njega brzo riješio i poslao ga u Italiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho, dakle, prave transfere pravi tijekom ljeta, na zimu katkad kupi nekoga, uglavnom se oslanja na igrače koje već ima. Vidjet ćemo šta će biti ovog januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.