Mourinho nikada nije stao iza Alexisa kao što je to danas uradio Solskjaer: "On je kao kečap u boci"

Dao veliku podršku Čileancu

Mourinho nikada nije stao iza Alexisa kao što je to danas uradio Solskjaer: "On je kao kečap u boci"

E. Čaušević

Alexis Sanchez je početkom 2018. godine stigao kao ogromno pojačanje u Manchester United iz Arsenala, ali tu ulogu još uvijek nije uspio opravdati.

Crveni đavoli su prošle zime uložilo mnogo truda da dovedu Čileanca i na kraju su to uspjeli za 34 miliona eura plus Henrikh Mkhitaryan koji je otišao u suprotnom pravcu. Međutim, protekla godina bila je prava noćna mora za Alexisa koja se još uvijek nije završila.

Alexis je u dresu Uniteda odigrao 37 utakmica od dolaska iz Arsenala i postigao je samo pet golova uz devet asistencija. Čileanac je prvi dio sezone bio u velikoj nemilosti Josea Mourinha koji ga je često ostavljao i na tribinama, no dolaskom Ole Gunnara Solskjaera to se promijenilo.

Čileanac je imao solidnu minutažu u nekoliko prethodnih mečeva, ali mu je igra ispod svakog nivoa. Mourinho ga je dosta kritikovao svojevremeno u Unitedu o čemu je Alexis i pričao da mu fali prava podrška kako bi vratio izgubljeno samopouzdanje.

No, Solskjaer je očito krenuo pravim putem što se tiče Alexisa. Pruža mu solidnu minutažu, a nakon ogromnih kritika koje je dobio ovaj igrač stao je u njegovu odbranu.

"Svi mi znamo da je Alexis fantastičan igrač. U njemu se nalazi fudbaler koji je nevjerovatan, ali sada je kao kečap u boci kada ne možete da ga istisnete. No, onda odjednom puno izađe iz boce i siguran sam da će se to desiti s Alexisom. Trebamo biti malo strpljivi i biti mu vjetar u leđa, a ne sputavati ga nakon svakog lošeg poteza", rekao je Solskjaer.

Norveški stručnjak je ovom izjavom oduševio navijače Uniteda koji će sigurno dati sve od sebe da ga poslušaju i pruže podršku Alexisu. Sličnu stvar uradio je s Paulom Pogbom koji mu je sjajnim igrama to itekako vratio na terenu.

Alexis Sanchez: Atmosfera u svlačionici je bila nezdrava za vrijeme Mourinha

Alexis Sanchez je dugo bio ozlijeđen pa od dolaska Norvežanina ne igra puno, ali ipak smatra da je situacija u svlačionici puno bolja nego u vrijeme kada je Mourinho vodio United.

On je izjavio kako je bivši menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho stvorio nezdravu atmosferu na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mourinho je jedan od najboljih trenera na svijetu sa načinom na koji vodi timove, kako analizira video materijale, po načinu na koji pristupa stvarima", rekao je Sanchez.

"Ipak, kao igrač čas ste bili u timu, a čas van tima. Neko vrijeme nisam igrao, pa sam onda igrao i kao igrač izgubite samopouzdanje. Osim toga atmosfera u klubu je bila nezdrava kada je on bio u klubu", dodao je Sanchez.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi