Mourinho nikada nije trenirao Messija, pa malo i čudi izjava Portugalca

Smatra da ga je učinio boljim trenerom

Mourinho nikada nije trenirao Messija, pa malo i čudi izjava Portugalca

E. Škorić

Jose Mourinho nikada nije trenirao Lionela Messija, ali očito je Argentinac imao veliki utjecaj na njegovu karijeru.

Messi je jedan od najboljih nogometaša svih vremena i Mourinho, kojeg smatraju ponajboljim trenerom posljednjih 15-ak godina, vjeruje da mu je upravo Argentinac dosta pomogao u karijeri.

"Moram reći da dugujem puno svojim igračima. Također, onima koji nisu igrali pod mojim zapovjedništvom, ali su mi stvarali probleme. Na primjer, Messi me je učinio najboljim trenerom, jer sam se morao pripremiti za utakmice s njim, organizovati tim koji ću igrati", izjavio je Mourinho za AS, dodavši:

"Isto se može reći i za druge sjajne igrače protiv kojih sam morao igrati. Morao sam da naučim sve trenerske metode zahvaljujući takvim igračima. Oni su mi pomagali da budem najbolji trener".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mourinho je sada nezaposlen nakon odlaska iz Manchester Uniteda krajem 2018. godine.

Nedavno su ga glasine povezivale s PSG-om i Realom, a bivši napadač Barcelone i bivši Joseov igrač Samuel Eto'o priznao je da bi želio vidjeti Posebnog u katalonskom klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi