Mourinho objasnio zašto se Lukaku nalazi u lošoj formi

Trener Crvenih đavola

Mourinho objasnio zašto se Lukaku nalazi u lošoj formi

Eldar Ganibegović

Romelu Lukaku je ovog ljeta pojačao redove Crvenih đavola, kada je stigao iz Evertona. Na početku sezone Belgijanac je igrao sjajno, međutim u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi.

U prvih deset utakmica u svim takmičenjima za klub Lukaku je postigao 11 golova, uključujući sedam u engleskoj Premier ligi.

Međutim, poslije sjajnog golgeterskog početka u Unitedu, Belgijanac pada u krizu. Postigao je samo tri pogotka u posljednjih 13 mečeva.

Povodom njegove krize oglasio se i Mourinho, koji tvrdi kako je Belgijancu potreban odmor jer je u dosadašnjem dijelu sezone igrao skoro svaki meč za United.

"Dječak je umoran. Fizički gledano on je čudovište, ali ne mašina, i on to osjeća", počeo je trener Crvenih đavola.

"Drugi dan sam rekao 19 utakmica u Premier ligi, sada kažem 20 u ligi, igrati 90 minuta, mislim za napadača, bilo kojeg igrača, on je apsolutno nevjerovatan."

"Ali ako ste središnji defanzivac, igrač sredine, gdje možete kontrolirati svoju energiju, pozicijsku igru, možete se oduprijeti i preživjeti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Međutim za napadača koji igra 20 utakmica u Premier ligi, 90 minuta, moram biti zahvalan. Da li je on nesretan u posljednjim utakmicama? Možda tako izgleda, ali to je samo odraz njegovog umora. Zaista mu je potreban odmor."

"Ali momak je fantastičan za mene i za tim, i uvijek daje apsolutno sve tako da ne mogu da ga kritikujem", dodao je Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti