VAR donio pogrešne odluke o penalima na svim jučerašnjim utakmicama Premiershipa!

Nešto se mora mijenjati

VAR donio pogrešne odluke o penalima na svim jučerašnjim utakmicama Premiershipa!

VAR (sudije u VAR sobi) je donio pogrešne odluke oko penala u sve tri sinoć odigrane utakmice engleske Premier lige. To je za BBC-jevu emsiju "Match of the day" potvrdila sama Premier liga, iako je svakako bilo očigledno.

Bruno Fernandes je izborio penal iz kojeg je postigao gol u pobjedi Manchester Uniteda nad Aston Villom od 3:0, iako je bilo jasno da je jedini kontakt bio taj kada je Portugalac nagazio protivničkog igrača.

James Ward-Prowse je iz penala, koji i prema mišljenju Premier lige nije trebao biti dosuđen, pogodio prečku u remiju Evertona i Southamptona (1:1).

Tottenhamu je trebao biti dosuđen penal nakon što je Joshua King odgurnuo Harryja Kanea u svom kaznenom prostoru, u remiju bez golova Pijetlova i Bournemotha.

Premier liga je potvrdila da Unitedu i Southamptonu nisu trebali biti dosuđeni penali, a da je Tottenham trebao dobiti kazneni udarac. Dakle, potvrđene su velike greške VAR-a.

Nekadašnji veznjak Evertona Tim Cahill, danas analitičar na emisiji Match od the Day, je rekao da bi bivši igrači trebali raditi zajedno sa sudijama u VAR sobi kako bi se evidentni problemi u Engleskoj riješili.

"Mislim da bi im to jako pomoglo, da shvate kretnje. Kada igrač pada samo da bi dobio penal, to možete osjetiti. Potreban je tamo bivši igrač da im da savjet i kaže šta fudbaler zapravo radi u tom trenutku... Oni su tamo da prave velike odluke i ne mogu to uraditi. Jako je razočaravajuće", izjavio je Cahill.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, pojavile su se informacije da ponajviše zbog Engleza FIFA preuzima upravljanje VAR-om i sve odgvornosti od IFAB-a, organa koji se bavi pravilima fudbalske igre. Cilj je da se način primjene VAR-a učini istim u svim takmičenjima u kojima pomenuta tehnologija postoji, a jedno od pitanja koja se moraju riješiti je i upotreba monitora pored terena.

U Premiershipu je do sada bilo dosta konfuzije, pa je tako korištenje monitora izuzetno limitirano kako se igra ne bi usporavala.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi