Drinkwater bi ponovo mogao promijeniti klub
Foto: EPA

Napušta Chelsea

Drinkwater bi ponovo mogao promijeniti klub

M. Šljivak

Vrijeme Dannyja Drinkwatera provedeno u Chelseaju navodno se približava kraju nakon samo jedne sezone.

Kako navodi Telegraph, 28-godišnji veznjak bi mogao napustiti redove tima sa Stamford Bridgea, a karijeru bi trebao nastaviti u gradskom rivalu West Hamu.

Drinkwater je početkom sezone stugao u Chelsea iz Leicestera. Plaćen je čak 35 miliona funti, ali se kod Antonija Contea nije naigrao. Nastupio je samo 12 puta u Premier ligi, ukupno 22 puta u sezoni i to ga je koštalo mjesta u reprezentaciji Engleske.

Mala minutaža ne zadovoljava ovog fudbalera. Želi otići tamo gdje će više igrati, a ponudio se West Ham koji namjerava osnažiti svoj tim u ljetnom prelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pokušaće rukovodstvo Čekićara angažovati ovog fudbalera u narednim mjesecima, pa bismo Drinkwatera uskoro mogli gledati u dresu još jednog londonskog tima.

Vezni fudbaler je prošao omladinske kategorije Manchester Uniteda, a u karijeri je pored Chelseaja i Leicestera igrao još na posudama u Cardiffu, Watfordu i Barnsleyju.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi