Nagelsmann umjesto Contea na klupi Chleseaja?

Želi ga Abramovič

Nagelsmann umjesto Contea na klupi Chleseaja?

Britanski mediji objavili su kako bi 30-godišnji trener Hoffenheima Julian Nagelsmann na kraju sezone mogao preuzeti - Chelsea.

Budući da Antonio Conte nije baš u najboljim odnosima sa klupskim rukovodstvom, mediji na Otoku sve više špekulišu da će Italijan napustiti Stamford Bridge, a njegov nasljednik bi trebao biti Nagelsmann.

Mladi Nagelsmann je u prvi plan izbio nakon što su Chelseaju propali pokušaju da angažuju trenera Juventusa Massimiliana Allegrija i bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea, a osim Plavaca za njegove usluge se interesuje još nekoliko evropskih velikana, među kojima je i Arsenal.

Pred Nagelsmannom je zasigurno velika karijera. Hoffenheim je preuzeo kada je imao svega 28 godina, postavši tako najmlađi trener u historiji Bundeslige, a u njemačkom klubu radi odličan posao. Najprije je s Hoffenheimom sačuvao prvoligaški status, a potom je sezonu kasnije osvojio četvrto mjesto i izborio kvalifikacije za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šta će biti od cijele priče vezane za preuzimanje Chelseaja, ostaje da se vidi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi