Mourinho: Ovo je veliko olakšanje

Chelsea pobijedio Dynamo

Mourinho: Ovo je veliko olakšanje

Fudbaleri Chelseaja su u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka savladali kijevski Dynamo rezultatom 2:1, a nakon utakmice sreću i zadovoljstvo nije krio ni trener Jose Mourinho. 

Portugalac je ovom pobjedom napravio korak naprijed ka ostanku na klupi Chelseaja i u svom obraćanju medijima posebno je pohvalio Williana.

"Ovo je veliko olakšanje. Igrači su naporno radili i zaslužili su pobjedu, a inače im se taj rad ne vrati", izjavio je Mourinho i potom nastavio: 

"Ne volim izdvajati igrače, ali Willianova etika, kvaliteta s loptom, akcija kod prvog gola i fenomenalan drugi su za svaku pohvalu", kazao je Portugalac.

Chelsea ove sezone bilježi razočaravajuće rezultate, ali unatoč tome Jose Mourinho ima veliku podršku navijača. 

"Nisu normalni. Ili imaju veliko srce ili ne čitaju novine, ne gledaju televiziju, ne slušaju stručnjake ili prepoznaju da sam dobar profesionalac, da dajem sve za ovaj klub i da sam donio prekrasne trenutke u prošlosti. Ne znam kako im zahvaliti, ali mogu reći da ću do zadnjeg dana ovdje, bilo to za četiri godine, za 10 ili 15, davati sve za njih."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, londonski klub trenutno u grupi G zauzima drugu poziciju sa sedam osvojenih bodova. Prvi je Porto sa tri boda više.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.