Remi u Kijevu, Porto savladao Maccabi

Treće kolo Lige prvaka grupa G

Remi u Kijevu, Porto savladao Maccabi

E. Čaušević

Ekipe Dynamo Kijeva i Chelseaja odigrali su bez golova u okviru trećeg kola Lige prvaka grupe G, dok je Porto na domaćem terenu slavio protiv Maccabija iz Tel Aviva.

Derbi ove grupe igrao se u Kijevu gdje je Dynamo dočekao prvaka Engleske ekipu Chelseaja. Prvo poluvrijeme se većinom igralo između dva kaznena prostora, a najbolju šansu u prvom dijelu propustio je Eden Hazard kada je u desetoj minuti pogodio stativu.

Chelsea je do vodstva mogao na samom početku drugog poluvremena, ali je iz slobodnog udarca Willian pogodio prečku. Domaća ekipa nije uspjevala ozbiljnije da zaprijeti Begoviću. Iako je Chelsea imao incijativu u ovoj utakmici nisu uspjeli da dođu do pobjede.

Porto je na domaćem terenu ugostio ekipu Maccabi Tel Aviva i ubjedljivo slavio rezultatom 2:0. Domaći su do vodstva stigli u 37. minuti preko napadača Aboubakara, a četiti minute kasnije na 2:0 povisio je Brahimi.

Portugalci su i u drugom vremenu bili bolja ekipa, stvorili su nekoliko dobrih šansi, ali nisu uspjevali da savladaju golmana Maccabija.

Porto je prvi na tabeli sa sedam osvojenih bodova, dva manje ima drugoplasirani Dynamo. Na trećem mjestu je Chelsea sa četiri boda, dok je Maccabi posljednji bez bodova.

Liga prvaka grupa G, 3. kolo:

Dynamo K. - Chelsea 0:0

Porto - Maccabi 2:0

 


Aboubakar FC Porto vs Maccabi Tel Aviv 1 - 0... by Football--Live

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 


Yacine Brahimi Gol _ FC Porto vs Maccabi Tel... by Football--Live

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.