Mourinho priznao da United nije ponudio dovoljno za Moratu
Foto: EPA

Napadač Reala je bio velika želja Manchester Uniteda

Mourinho priznao da United nije ponudio dovoljno za Moratu

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je potvrdio da je jedna od njegovih želja bio i napadač Real Madrida Alvaro Morata, ali da engleski klub nije uspio doći do dogovora s Realom, te da je zbog toga Moratin transfer u United propao.

Mnogi evropski mediji su povezivali Alvara Moratu sa prelaskom u Manchester United, ipak nakon dolaska Romelua Lukakua na Old Trafford okončane su sve priče o transferu španskog napadača.

Mourinho nije krio da je jedna od njegovih najvećih želja bio upravo Morata, ali da United i Real jednostavno nisu mogli pronaći "zajednički jezik" kada je u pitanju visina naknade.

"Ne govorim o igračima koji nisu naši, Morata nije naš igrač. Ja ne mogu govoriti o igračima Real Madrida", izjavio je Mourinho, te nastavio:

"Da, bili smo zainteresovani, to je očigledno i poznato je javnosti. Nismo uspjeli doći do 'ekonomskog' dogovora, to je također očigledno."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ali Real Madrid ima pravo da traži onoliko novca koliko želi za svoje igrače. Mi ne odlučujemo koja je cijena igrača Reala, oni to rade. Nismo uspjeli doći do sporazuma."

"Ne kritikujem Real, niti želim kritikovati upravu Uniteda, jer moja uprava je uputila ponudu i pokušala doći postići dogovor, ali nisu uspjeli. To je jednostavno", dodao je Jose Mourinho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi