Mourinho pronašao napadača u Španiji: Da li će Tottenham platiti 70 miliona eura?

Da li Brazilac vrijedi toliko?

Mourinho pronašao napadača u Španiji: Da li će Tottenham platiti 70 miliona eura?

Ponovo je Harry Kane zaradio težu povredu i ponovo Tottenham mora tražiti hitna rješenja za poziciju napadača.

Ovaj put je na kormilu Pijetlova Jose Mourinho, koji nije gubio vrijeme u potrazi za potencijalnim pojačanjem za svoj tim.

Španski mediji špekulišu da je Mourinho "naciljao" napadača Real Sociedada Williana Josea, tačnije da se složio sa čelnicima Tottenhama koji su već "bacili oko" na 28-godišnjeg Brazilca - kako tvrdi španski AS.

Međutim, eventualni transfer Williana Josea će skupo koštati Pijetlove.

Naime, on je u oktobru 2018. godine produžio saradnju sa Real Sociedadom do 2024., a tada je u novi ugovor ugrađena i otkupna klauzla u iznosu od 70 miliona eura.

Da li će Tottenham kroz pregovore možda ipak uspjeti spustiti Joseovu cijenu, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Willian Jose igra odličnu sezonu (osam golova u ligi) u dresu Sociedada koji je trenutno na šestom mjestu tabele La Lige.

Willian Jose je u Real Sociedad stigao 2016. godine iz urugvajskog Maldonada za šest miliona eura. Svojevremeno ga je Maldonado posuđivao i Real Madridu (Castilla), te Las Palmasu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi