Stigle i prve reakcije igrača Rome nakon što su saznali da će ih trenirati Mourinho

Stigle i prve reakcije igrača Rome nakon što su saznali da će ih trenirati Mourinho

E. Škorić

Romini nogometaši Nicolo Zaniolo i Alessandro Florenzi "lajkali" su Rominu objavu na Instagramu u kojoj je klub potvrdio dolazak Josea Mourinha.

Mourinho je dogovorio saradnju s Romom od početka sezone 2021/22, dok će Paulo Fonseca sjediti na klupi do kraja tekuće sezone. Dolazak Mourinha u Rim zaista je vijest dana u svijetu nogometa.

Portugalac je kazao da je sretan i zadovoljan što je dobio priliku da vodi ekipu kakva je Roma, ali svjestan je da ga čeka puno posla i da neće biti tako lako ispuniti očekivanja ambicioznih vlasnika rimske momčadi.

U međuvremenu, većina igrača Rome sa oduševljenjem je primila vijest o dolasku Mourinha, a Zaniolo i Florenzi su lajkom na objavu Rome o dolasku Mourinha pokazali da im se dopada ta promjena.

Zaniolo je propustio cijelu sezonu zbog povrede koljena, no vjeruje se da će kod Mourinha imati značajnu ulogu. Florenzi je posuđen u PSG-u i još uvijek nije jasno da li će ga Francuzi potpisati ili se vraća na Olimpico.

Objava o Mourinhovom dolasku se svidjela i Davideu Santonu. Ovaj defanzivac je s Interom osvojio Ligu prvaka 2010. godine, kada je trener bio upravo Mourinho.

Oglasi

Mourinho stigao, dionice Rome u svega nekoliko minuta porasle za čak 26 posto

Portugalac nije dugo čekao na novi angažman nakon otkaza u Tottenhamu, a odlučio se na povratak u Italiju gdje je svojevremeno sa dosta uspjeha vodio Inter.

im je potvrđen Mourinhov dolazak na Olimpico, dionice Rome porasle su u svega nekoliko minuta za 26 posto i vjeruje se da će samo ići gore u narednim satima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To najbolje pokazuje koliko je Mourinho jak u svijetu nogometa i koliko znači njegovo ime. Bez obzira što nije imao zapažene rezultate u posljednje vrijeme, Posebni je "na cijeni".

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će voditi Romu i priznao je da su strastveni navijači bili presudni u njegovom odabiru novog izazova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1987
Nemoze biti gori od Fonesce
12 1
Marco_Materazzi
Roma stvarno sa ekipom kakvu ima, nikako ne moze da bude u top 6, Dzeko, Mhkitarijan, Pedro igraci od 35, 32, 33 godine, Mayoral i Charles Perez rupetine, od igraca sa sredine Pellegrini Zaniolo i Veretout nisu losi, odbrana isto uzas. Roma ima par dobrih igracasvi ostali su katastrofa. Drago mi je sto je Mou pronasao novi angazman ali Romi treba 6-7 novih igraca ako hoce u ligu prvaka.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi