Trinaest miliona razloga za slavlje u Tottenhamu zbog Mourinhovog preuzimanja Rome
FOTO - EPA

Uštedit će ogromne novce

Trinaest miliona razloga za slavlje u Tottenhamu zbog Mourinhovog preuzimanja Rome

A. Beganović

Portuglaski stručnjak, Jose Mourinho, na kraju sezone preuzet će Romu, a njegov odlazak u Rim obradovao je i vlasnike Tottenhama.

Naime, nakon što je Roma objavila da će od ljeta šef struke biti portugalski stručnjak u inostranim medijima su se počele pojavljivati informacije i o njegovim primanjima, odnosno o tome koliko će zapravo novca uštediti njegov bivši klub Tottenhem.

A, danas priču o tome donosi i uvijek dobro obavješteni The Telegraph, koji tvrdi da će Tottenhama zbog Mourinhovog odlaska u Romu uštediti 13 miliona funti.

Prema The Telegraphu, londonski klub morao je treneru isplaćivati plaću 18 mjeseci - oko 16 miliona funti. Međutim, odlazak u Romu znači da je Mourinho "donirao" Tottenhamu više od godinu dana odštete. Procjenjuje se oko 13 miliona funti.

Talijanski klub nije službeno objavio kada počinje Mourinhov ugovor. To će se vjerojatno dogoditi u julu i u tom će slučaju Tottenham portugalskom stručnjaku plaćati odštetu još tri mjeseca.

Mourinhovo imenovanje za šefa struke rimske ekipe objavljeno je 15 dana nakon što je otpušten iz Tottenhama.

Romine dionice naglo porasle nakon Mourinhovog dolaska

Čim je potvrđen Mourinhov dolazak na Olimpico, dionice Rome porasle su u svega nekoliko minuta za 26 posto i vjeruje se da će samo ići gore u narednim satima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

To najbolje pokazuje koliko je Mourinho jak u svijetu nogometa i koliko znači njegovo ime. Bez obzira što nije imao zapažene rezultate u posljednje vrijeme, Posebni je "na cijeni".

On je izrazio veliko zadovoljstvo što će voditi Romu i priznao je da su strastveni navijači bili presudni u njegovom odabiru novog izazova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti