Mourinho: Schweinsteiger ostaje u Unitedu

Portugalac potvrdio

Mourinho: Schweinsteiger ostaje u Unitedu

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho potvrdio je kako Bastian Schweinsteiger neće napustiti klub.

Schweinsteiger (32) pao je u nemilost menadžera Mourinha u tekućoj sezoni, pa su pokrenute glasine da bi mogao da ode u SAD ili Kinu. Međutim, Mou je dao šansu Nijemcu danas protiv Wigana, a ovaj mu je uzvratio golom i asistencijom, te je proglašen za igrača utakmice.

Bio je to njegov prvi start na nekom meču nakon više od godinu dana, a Portugalac je bio zadovoljan onim što je vidio na terenu.

"Bastian ostaje i na popisu je za Evropsku ligu jer mi se otvorio prostor s odlascima Depaya i Schneiderlina. Nemamo mnogo igrača, niti puno mogućnosti u veznom redu. Mislim da je Bastian sretan nakon što je odigrao 90 minuta", kazao je Mourinho.

Potražite više informacija na temu Premier league:

United će u srijedu ugostiti Hull City u Premier ligi, a Bastianu ostaje nada da će mu Mourinho ponovo dati šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi