Mourinho šokirao navijače sastavom, Emery nije puno eksperimentisao

Kolašinac od prve minute na terenu

Mourinho šokirao navijače sastavom, Emery nije puno eksperimentisao

E. Čaušević

Stari rivali Manchester United i Arsenal večeras na Old Traffordu igraju veliki derbi 15. kola engleskog Premiershipa.

Arsenal se nalazi u sjajnoj formi u posljednje vrijeme, a nakon pobjede protiv Tottenhama igrači londonskog tima u odličnoj atmosferi stižu na Teatar snova. S druge strane, za Crvene đavole se ne može reći da su u dobroj formi, te bi zaista bilo iznenađenje da dođu večeras do pobjede.

Navijače Uniteda još jednom je uspio iznenaditi Jose Mourinho sastavom za okršaj protiv Topnika. Mourinho je na klupi odlučio ostaviti Lukakua, Pogbu, Matu i Fellainija što je zaista veliko iznenađenje.

S druge strane, Unai Emery nije želio ništa eksperimentisati i na teren je poslao gotovo isti sastav kao protiv Tottenhama. Jedine promjene su da je Mkhitaryan ostao na klupi, a umjesto njega u timu je Ramsey, dok mladi Gounedouzi mijenja suspendovanog Xhaku. Ono što je za nas najvažnije jeste da Sead Kolašinac igra od prve minute.

Manchester United: De Gea, Bailly, Smalling, Rojo, Darmian, Dalot, Matić, Herrera, Lingard, Martial, Rashford.

Arsenal: Leno, Holding, Mustafi, Sokratis, Kolašinac, Bellerin, Guendouzi, Torreira, Iwobi, Ramsey, Aubameyang.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mesut10
Idemo Arsenal!!!
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi