Mourinho u suzama, Fabregas ga prvi tješio

Nedostaje mu nogomet

Mourinho u suzama, Fabregas ga prvi tješio

E. Škorić

Jose Mourinho od decembra 2018. godine nema klub i priznaje da mu teško pada to što sada nije menadžer.

Pojavio se i snimak Mourinha na kojem se vidi kako Portugalac emotivno i kroz suze govori da mu nedostaje nogomet.

Portugalac je imao katastrofalne rezultate krajem godine u Manchesteru, nakon čega je otpušten, pa se vratio kući u Setubal, no priznaje da ne može da uživa jer nije u nogometu.

"Prvog trenutka kada sam se bavio profesionalnim nogometom osjetio sam klik", rekao je za Gazzetta dello Sport.

"Od tada su to ozbiljne stvari. Do sada su to bile ozbiljne stvari. Neprekidno. Sada kada sam prestao, umjesto da uživam, ne mogu da uživam jer mi nedostaje", dodao je.

Mourinho je angažovan na Sky Sportsu ove sezone i radi kao nogometni analitičar.

A kakvi su Mourinhovi planovi?

"Trenutno učim njemački jezik, nisam znao taj jezik. Govorim engleski, španjolski, francuski, portugalski i talijanski. Ne isključujem ništa, čak ni Njemačku", priznao je ranije.

Mourinho pažljivo čeka pravu šansu kako bi nastavio trenersku karijeru, a sa dosta uspjeha je vodio Porto, Inter, Chelsea, Manchester United i Real Madrid.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, bilo je i teških situacija u karijeri, no sve u svemu, Jose nije slučajno jedan od najboljih trenera svijeta s nadimkom "Special One".

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Tatica Murinjo :(
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi