Mourinho objasnio koji igrač je nedostajao Chelseaju: Ne razumijem zašto nije bio ovdje
Mourinhu nije bilo jasno zašto Willian nije igrao

Portugalac je imao dosta kritika za igru Plavaca

Mourinho objasnio koji igrač je nedostajao Chelseaju: Ne razumijem zašto nije bio ovdje

S. Pašalić

Nogometaši Chelseaja su jučer na jako loš način otvroili sezonu i poraženi su u 1. kolu od Manchester Uniteda sa visokoh 4:0.

Jose Mourinho, koji sada radi kao gost komentator na Sky Sportsu je kritikovao igru Plavaca, ali i trenera Francka Lamparda, a najviše je kritikovao igru mladog Masona Mounta.

Lampard je dosta toga promijenio u postavi tima sa Stamford Bridgea, a to se nije previše svidjelo Mourinhu koji je također rekao kako je Chelseaju jedan igrač najviše nedostajao.

"Ne radi se o tome da li su stariji ili nisu stariji, već o nastupu. Morate ići na meritokratiju. Oni koji zaslužuju igrati su oni koji moraju igrati.", rekao je Mourinho pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ako je Willian povrijeđen, razumijem taj osjećaj da nije ovdje, ali ako nije povrijeđen i samo kasni s pripremama, ne razumijem zašto nije ovdje jer da bi igrali 20 minuta, 30 minuta, ne trebate da se uklapate, možete doći nakon povrede od tri sedmice i ako dođete s pravim mentalitetom spremni ste."

"Ako Kante može igrati 30 do 35 minuta, može započeti utakmicu. Nisam tamo i možda je stvarnost potpuno drugačija.", zaključio je Portugalac.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi