Mourinhov United može daleko bolje, ali pobjedom je krenuo u napad na titulu

Premier liga

Mourinhov United može daleko bolje, ali pobjedom je krenuo u napad na titulu

E. Škorić

U prvoj utakmici nove sezone engleske Premier lige Mancehster United je s 2:1 savladao Leicester.

United je i ove sezone jedan od favorita za titulu unatoč tvrdnjama Josea Mourinha da nema dovoljno dobar tim za takvo nešto. S druge strane, Leicester se opet poakazao kao nezgodan rival za Crvene vragove.

Već u trećoj minuti United je došao do, ispostavit će se, ključnog gola na meču. Jedan Leicesterov igrač je nakon udarca Sancheza igrao rukom, a Paul Pogba je dosuđeni penal pretvorio u rano vodstvo Crvenih vragova.

Nakon toga uslijedio je period igre u kojem je Leicester dominirao, a United se nekako odmah opredijelio za kontre. Mogli su gosti do 1:1 u 29. minuti, ali De Gea brani udarac Maddisona.

Pet minuta prije kraja Sanchez je glavom pokušao, no dobru situaciju nije pretvorio u novi pogodak domaćeg tima.

I u nastavku slična situacija na terenu. United je igrao isključivo s razmišljanjima da sačuva mrežu, dok je Leicester na sve načine pokušavao da ugrozi gol De Gee, no nije billo pravih šansi.

Tek je Iheanacho u 76. minuti umalo zatresao mrežu Uniteda, ali je De Gea još jednom pokazao da je među najboljim svjetskim golmanima, a Lukaku samo dvije minute ne koristi zicer i njegovu šansu jedan na jedan zaustavlja Schmeichel.

I tek u 83. minuti sjajna lopta Mate, Luke Shaw je uspio nekako da dođe do pozicije i da šutira, te pogodi mrežu gostiju za ovjeru pobjede Crvenih vragova. Rezervista Jamie Vardy je u nadoknadi smanjio na 2:1 i to je bio konačan rezultat.

U idućem kolu United gostuje Brightonu, dok će Leicester na King Poweru ugostiti Wolverhampton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 1. kolo:
Man. United - Leicester 2:1 (Pogba 3, Shaw 83/ Vardy 92)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
pametno
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi