Mourinhov United perfektan, Bilićev West Ham slavi Sakhoa

Premier liga

Mourinhov United perfektan, Bilićev West Ham slavi Sakhoa

Edmir Škorić

Manchester United je u fantastičnoj seriji, a danas je na Old Traffordu nadigrao Crystal Palace (4:0).

Jose Mourinho je očigledno pronašao ove sezone idealnu formulu za Unitedov uspjeh. Crveni vragovi su isuviše lako došli do šeste pobjede u sedmom premierligaškom meču i sa 19 bodova su na prvom mjestu.

Počelo je ranim golom Juana Mate (treća minuta, op.a), a u 35. minuti Fellaini na ubačaj Younga postiže svoj prvi pogodak na meču.

Drugi je postigao u 49. minuti poslije 'bombe' Rashforda iz slobodnjaka iskosa s lijeve strane. Tada je Belgijanac samo dodirnuo loptu, dovoljno da je usmjeri ka mreži.

I onda je ovu divnu predstavu na Old Traffordu zatvorio Lukaku sedmim golom u Premier ligi u 85. minuti, poslije asistencije Martiala. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada su u pitanju ostali mečevi, Stoke je s 2:1 bio bolji od Southamptona, dok je WBA ispustio 2:1 prednost nad Watfordom u 96. minuti. Bez golova je završen meč Bournemouth - Leicester, dok je u 90. minuti Sakho zabio za veliko slavlje West Hama nad Swanseajem (1:0).

Premier liga, 7. kolo:
Manchester United - Crystal Palace 4:0 (Mata 3, Fellaini 35, 49, Lukaku 85)
Bournemouth - Leicester 0:0
Stoke - Southampton 2:1 (Diouf 40, Crouch 85/ Yoshida 76)
WBA - Watford 2:2 (Rondon 18, Evans 21/ Doucoure 37, Richarlison 96)
West Ham - Swansea 1:0 (Sakho 90)

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi