Mourinhova analiza Barcelone u sazoni 2005/06 će vas nasmijati
Otkriveno kako su se taktički pripremali za utakmicu protiv Barcelone.

Trudio se Portugalac

Mourinhova analiza Barcelone u sazoni 2005/06 će vas nasmijati

Esmer Oštraković

Jose Mourinho i Andre Villas-Boas imali su strašnu analizu igrača Barcelone u sezoni 2005/06.

Imali su zaista nekoliko jako smiješnih, ali i jako zanimljivih analiza za igrače Barcelone.

O Carlesu Puyolu:

Agressiva, ali veoma emotivan. Poludi nakon što sudija dosudi prekršaj protiv njega, i vrlo lako izgubi glavu nakon provokacija. Veoma agresivan defanzivac, voli koristiti svoje tijelo u igri. Ima jako loše kretanje (izlazi u sredinu za napadačem), i loš lider u odbrani. Obzirom da voli koristiti tijelo, lako pravi prekršaje blizu našeg gola. Jako dobar u skok igri i veoma snažan.

O Andresu Iniesti:

Uvijek ulazi sa klupe. Jako eksplozivan igrač. Težak za čuvanje, jer ima dobar radijus kretanja.

O Ronaldinhu:

Ima sjajnu kvalitetu da prolazi odbrambene igrače već u prvom dodiru s loptom. Kada je čuvar daleko od njega, i traži igru jedan na jedan sa protivničkim bekom. Mnogo je opasniji kad uđe u sredinu. Ipak, jako je loš u odbrani i skoro da nikako ne sudjeluje u tom dijelu igre.

O Messiju:

Veoma kvalitetan i brz igrač, ali ne koristi desnu nogu u igri. Ponaša se isto kao i Ronaldinho. Prima loptu i napada prostor. Zaista je nevjerovatan u igri jedan na jedan. Ako je opcija praviti faul, morate to raditi van šesnaesterca i to što prije. Skoro se oporavio od povrede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi