Atletico završava sjajno pojačanje
Foto - EPA

Dembele stiže na Wanda Metropolitano

Atletico završava sjajno pojačanje

M. Šljivak

Madridski Atletico ove sezone je glavni favorit za titulu prvaka Španije.

Tim Diega Simeonea igra zaista čudesno. Prvi su na tabeli La Lige sa dvije utakmice manje od konkurencije, a u ostatak sezone će ući još i jači.

Novi igrač španskog velikana trebao bi uskoro postati sjajni napadač Lyona Moussa Dembele. Pregovori o njegovom transferu su jako blizu realizacije i sve bi trebalo biti okončano jako brzo.

Dembele će u Atletico doći na posudbu do kraja sezone. Imat će Jorgandžije opciju da optkupe njegov ugovor ako to žele i sigurno da će ovaj fudbaler dodatno pojačati napad Atletica.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 24-godišnjak je zabio jedan gol u 16 nastupa za Lyon. Vjerovatno će imati ulogu zamjene za Luisa Suareza, a trenutno je zbog povrede van terena do februara.

Dembele je raije igrao za Fulham i Celtic, a član Lyona je postao 2018. godine i zabio je 45 golova u 105 nastupa.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Dobar mali i meni kao nenavijacu ijedne od španskih ekipa je drago vidjeti da atletico ulaze u napad, dembele ce biti u prvih 11, mozda cak suarezom u tandemu, iza njih mali felix, lijepa ekipa, dižem kapicu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi