U Saudijskoj Arabiji pada rekord zbog Diega Coste: Da li je dovoljno lud da ovo odbije?

U Saudijskoj Arabiji pada rekord zbog Diega Coste: Da li je dovoljno lud da ovo odbije?

E. Škorić

Krajem prošle godine Diego Costa je sporazumno raskinuo ugovor s Atleticom iz Madrida, a sada kao slobodan igrač traži novi klub. Iako je njegova želja da se vrati u Premier ligu gdje je igrao za Chelsea, stižu mu svakodnevno unosne ponude iz "daljine".

Konkretno, Al-Hilal koj ise takmiči u Saudijskoj Arabiji navodno je španskom napadaču brazilskog korijena ponudio ugovor na dvije i pol godine i platu od skoro sedam miliona eura godišnje.

To je plata koju će teško bilo ko Costi trenutno dati s obzirom na njegove godine, no u arapskoj zemlji imaju dovoljno novca da Costi ponude ono što se teško odbija.

Ostaje nam da vidimo da li je dovoljno "lud" da odbije ovakvu ponudu. Osim Al-Hilala, Costu love i klubovi iz turske Super lige, ali i Arsenal, gradski rival bivšeg mu kluba Chelseaja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

32-godišnji napdač je u sezoni 2020/21 u dresu Atletica postigao dva gola na sedam nastupa, a upravo zbog toga što nije dovoljno igrao, odlučio je da krene dalje. Prije Chelseaja je također igrao dvije sezone u Atleticu, u koji je doveden iz Rayo Vallecana. U Rayo je - pogađate - došao iz Atletica u sezoni 2010/11. Ukupno je u karijeri na 255 ligaških mečeva postigao 117 glova uz 75 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi