Moyes: Potpuno razumijem Evru zašto je udario navijača
Evra je prije nekoliko mjeseci otpušten iz Marseillea zbog udaranja navijača, a Moyes je stao u njegovu odbranu prilikom predstavljanja u dresu West Hama.

Trener West Hama o novom pojačanju

Moyes: Potpuno razumijem Evru zašto je udario navijača

Trener West Ham Uniteda David Moyes rekao je da potpuno razumije njegovog novog fudbalera Patrica Evru zašto je udario navijača prije početka utakmice protiv Guimaraesa u okviru Evropa lige.

Evra je tada otpušten iz Marseillea, a također je suspendovan od strane UEFA-e, ali nekoliko mjeseci kasnije skrasio se u dresu West Hama za kojeg je potpisao do kraja tekuće sezone.

Trener Čekićara David Moyes stao je u odbranu svog fudbalera prilikom predstavljanja.

"Da li sam zabrinut zbog Evre? Ne, poslije onog što mi je rekao. Rekao mi je šta se dogodilo. To pokazuje da će se boriti za sebe i da neće svašta trpiti. Kada mi je objasnio šta mu je taj navijač rekao, nemam šta da prigovorim na njegovu reakciju. Ne bih volio da to uradi na mojoj utakmci, ali kada čuješ šta mu je navijač rekao, onda možeš da ga razumiješ", rekao je Moyes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, priliku za debi u novom klub Evra će imati već danas kada West Ham dočekuje Watford. West Ham se trenutno nalazi na  12. poziciji sa 27 osvojenih bodova, odnosno tri manje od današnjeg rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi