Moyes se prisjetio kako je morao odustati od Modrića: Samo sam pričao o njemu...

Na kraju završio u Tottenhamu

Moyes se prisjetio kako je morao odustati od Modrića: Samo sam pričao o njemu...

Škotski stručnjak David Moyes prisjetio se vremena kada je bio trener Evertona i želio dovesti Luku Modrića.

Moyes je u Evertonu proveo čak 11 godina i za to vrijeme je doveo nekoliko sjajnih fudbalera za malo novca, ali ne i Modrića.

On se danas, deset godina kasnije, prisjeća kako je putovao u Hrvatsku i vidio sjajnog 'malog igrača' koji mu se veoma svidio. Ipak, on je na kraju završio u Tottenhamu.

"Otišao sam u Hrvatsku tada...(Kada je bio trener Evertona). On (Luka Modrić) je bio veoma talentovan s loptom u nogama. Kada sam se vratio kući, stalno sam pričao samo o njemu - "vidio sam sjajnog malog igrača u Hrvatskoj". U to vrijeme budžer Evertona je bio ograničen i nismo tražili igrača poput njega, tako da više nisam pričao o tome, ali sam ga nastavio pratiti. Brzo nakon toga Manchester City je doveo Vedrana Čorluku koji je kasnije prešao u Tottenham. I taj briljantni mladi igrač kojeg sam tada zapazio mu se pridružio", napisao je Moyes u tekstu za The Times i otkrio da je ipak bio malo skeptičan:

"Pitao sam se, dok sam gledao mladog Modrića na tom putovanju, da li će njegova konstrukcija uticati na njega".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Modrić je tada bio član Dinamo Zagreba, a nakon što je i u Tottenhamu pružao sjajne partije, to mu je omogućilo transfer u Real Madrid gdje je danas jedan od ključnih fudbalera.

Naravno da Moyes itekako ima razloga da žali što ga u to vrijeme nije doveo, ali kao što je i sam rekao, nije bilo dovoljno novca pa eventualna priča baš i nije imala smisla.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi