Možda će igrati u Bundesligi, ali plata Ibiševiću će biti i više nego mizerna

Za njemačke standarde radi se o sići

Možda će igrati u Bundesligi, ali plata Ibiševiću će biti i više nego mizerna

A. Čaušević

Vedad Ibišević se nalazi pred potpisom za peti različit klub u Njemačkoj u kojoj igra od 2006. godine. 

Njemački mediji su ubijeđeni da je Ibišević završio sve sa Schalkeom 04 koji ima ogromnih finansijskih problema.

Legendarni bh. reprezentativac bi s Rudarima trebao potpisati jednogodišnji ugovor, a Kicker je objavio i iznos plate koju bi trebao zarađivati.

Prema informacijama uglednog lista Ibiševiću će godišnja plata 100.000 eura, što je manje od prosječne plate iz trećeg ranga njemačkog fudbala koja iznosi oko 120.000 eura prema odredbi DFL-a.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Treba dodati da na ovaj iznos nisu uračunati određeni bonusi pa bi popularni Vedator mogao zaraditi više od 100.000 eura.

Inače, ovaj 36-godišnji napadač u Njemačkoj igra skoro 15 godina. Bio je član Alemannia Aachena, Hoffenheima, Stuttgarta i Herthe.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Kakvi su to zajedljivi naslovi kad se piše o Ibiševiću? Umjesto da pišete knjige o njemu.
10 1
karlhajncbrazzzo
Možda je za nekog plata mizerna, ali Vedo ne igra fudbal zbog plate nego zbog golova. To ustalom umjesto njega govori njegov učinak od preko 100 golova u Bundesligi. Vedad Ibišević je živa legenda.
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi