Možda ipak završi u Barceloni: Majstorije Danija Alvesa su oduševile ljubitelje nogometa
Alves je uradio najveći dio posla kod prvog gola

Brazilac i sa 36 godina i dalje ima šta da pokaže

Možda ipak završi u Barceloni: Majstorije Danija Alvesa su oduševile ljubitelje nogometa

S. Pašalić

Polufinale Copa Americe donijelo je okršaj između ljutih rivala Brazila i Argentine, a Brazilci su na kraju slavili sa 2:0.

Iako su Argentinci pružili dobru igru u prvom poluvremenu i imali nekoliko sjajnih prilika, Brazil je ipak poveo u 19. minuti.

Gol je postigao Gabriel Jesus, međutim sve zasluge pripadaju Daniju Alvesu koji je još jednom pokazao da i dalje nije za penzije.

Alves je prvo ukrao loptu protivničkom igraču Martinezu, a zatim se sjajnim potezom riješio Acune tako što ga je prebacio loptom, ali tu nije bio kraj.

Brazilac je nakon toga lažnjakom izbacio Paredesa te uputio sjajan pas za Firmina koji je zatim asistirao za Jesusa.

Alves je trenutno bez kluba nakon što mu je istekao ugovor sa PSG-om, ali je već nekoliko klubova zainteresovano da ga dovede. Nakon ovog poteza samo je pitanje ko će biti najbrži?

Top Komentari

Bulle
Paredes k od igraca nidje veze..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi