Može ići u januaru: Di Francesco već prekrižio jednog igrača

Ponovo ga nema u timu

Može ići u januaru: Di Francesco već prekrižio jednog igrača

Endin Čaušević

Roma nije baš na najbolji način počela novu sezonu, a navijači rimskog kluba nadaju se da njihov tim danas može osvojiti tri boda na gostovanju kod Bologne.

Vučica je ovog ljeta imala dosta promjena u igračkom kadru i jasno je da se još uvijek igrači koji su stigli nisu uklopili u ekipu. Eusebio Di Francesco je dosta kritikovan nakon loših reuzltata, no na njegovu sreću cijela ekipa je stala iza njega i pružila mu podršku jer im je jasno da će trebati vremena da Roma zaigra na pravom nivou.

Od dolaska velikog broja fudbalera u Romi su preko ljeta prekriženi mnogi igrači koji su na kraju otišli, no čini se da ta lista nije zaključena. Prema pisanju italijanskih medija trener Rome je prekrižio i Ricka Karsdorpa koji je stigao prošlog ljeta kao veliko pojačanje, ali se odmah teško povrijedio.

Jasno je da se Karsdorp nije baš nametnuo u prethodnim mjesecima, a Di Francesco ga je ponovo izostavio iz sastava koji konkuriše za meč. Navodno, ovom 23-godišnjem desnom beku već su jasno dali do znanja da ne računaju previše na njega i da već u januaru može potražiti sreću u nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Karsdorp je zbog teške povrede koljena odigrao samo tri utakmice u dresu Rome, odnosno ukupno 180 minuta. Di Francesco vjeruje da on nije dovoljno dobar za Romu, a u prilog mu ne ide činjenica da na njegovoj poziciji igra Florenzi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Ja bi otjero pola prve postave i i svu rezervu.Onaj Shick nije ni za Serinu B a kamoli Romu
4 1
mer12
ovaj pravi Italijansku reprezentaciju od Rome zato je otjerao Radju i Strota pa sada ovoga, otkaz mu odmah uruciti napravio je od Rome jednu od najgorih ekipa u seriji A
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi