Može li spasiti karijeru? Alen Halilović se vraća tamo gdje mu je najljepše

U La Ligi je pružao najbolje igre

Može li spasiti karijeru? Alen Halilović se vraća tamo gdje mu je najljepše

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Alen Halilović trenutno igra u Holandiji za Heerenveen.

Halilović je u Heerenveen stigao na jednogodišnju posudbu iz Milana gdje se nije mogao izboriti za minutažu. Ovaj 23-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 14 mečeva i uspio je postići dva gola, ali je još uvijek daleko od prave forme.

Hrvatski fudbaler je u Milan stigao prije godinu dana, ali samo nekoliko dana kasnije klub mu je poručio da ne računa na njega. Od Halilovića se očekivalo mnogo više u dosadašnjoj karijeri nakon što je prije četiri godine iz Dinama otišao u Barceloni.

Međutim, Halilović još uvijek nije ispunio ono što se od njega očekuje i pokušava nekako da se vrati na pravi put. Italijanski mediji pišu da bi se ovaj igrač mogao vratiti u Milan nakon samo šest mjeseci jer Rossoneri žele da ga prodaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan bi tako prekinuo njegovu posudbu i vratio ga na San Siro, a zatim prodao. Interes za Halilovića pokazalo je nekoliko klubova iz Španije i čini se da ćemo ovog fudbalera ponovo gledati u La Ligi.

Pored Barcelone Halilović je u Španiji igrao još za Sporting Gijon i Las Palmas. U La Ligi je pružao najbolje igre i čini se da je shvatio da mu tu najviše odgovara. No, koji klubovi su pokazali interes za njega se još uvijek ne zna.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Ovaj momak spominje se vec 5-6 godina , veliki talenat ovo ono , za 1-2 godine zavrsit ce on u Dinamu - to mu je plafon
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi