Može li trojac iz Travnika pomoći svom Sarajevu?

Za Travnik igraju tri igrača Sarajeva

Može li trojac iz Travnika pomoći svom Sarajevu?

Adnan Beganović

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine lider prvenstva Široki Brijeg će na Pecari snage odmjeriti sa Travnikom.

Lider premijerligaške karavane dočekuje Travnik, koji će se do kraja prvenstva grčeviti boriti za ostanak u eliti. Zanimljivo je da boje Travnika, brane i tri fudbalera aktuelnog bh. šampiona Sarajeva, kojem Široki Brijeg trenutno bježi tri boda.

Radi se o Rijadu Kobiljaru, Nemanji Anđušiću i Germainu Kouadiju, igračima koji će tako u duelu sa Širokim Brijegom imati dodatni motiv za postizanje što boljeg rezultata.

"Utakmica protiv Širokog Brijega je jako bitna za nas. Nalazimo se u takvoj situaciji da nam je svaki bod bitan i želimo odigrati jednu dobru utakmicu, na kojoj ćemo ostvariti povoljan rezultata. Motiv više je što je Široki konkurent Sarajeva za sami vrh tabele, a upravo je Sarajevo klub iz kojeg sam došao u Travnik i svakako, uspješan rezultat protiv Širokog Brijega bi dobio duplu sreću", istakao je Rijad Kobiljar.

"Spremamo se dobro za utakmicu u kojoj ćemo dati maksimum, kako bi ostvarili dobar rezultat. Očekuje nas borba tokom svih devedset minuta, a svakako da je dodatna motivacija i činjenica da bi osvajanjem bodova napravili svojevrsnu pomoć Fudbalskom klubu Sarajevo, klubu iz kojeg sam došao u Travnik", istakao je Nemanja Anđušić, dok je Germain Kouadio dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Volio bih postići gol Širokom Brijegu i pomoći Travniku da dođe do novih bodova, koji su prijeko potrebni klubu, ali i pomoći klubu iz kojeg dolazi, FK Sarajevo, koji se bori sa našim narednim protivnikom za vrh tabele".

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti