Može na Mundijal zahvaljujući mumiji staroj 500 godina!
Njegovi advokati uspjeli su da mu omoguće odlazak na Mundijal najbesmislenijom odbranom u historiji

Ni Guerrero ne vjeruje šta mu je prošlo na sudu

Može na Mundijal zahvaljujući mumiji staroj 500 godina!

Endin Čaušević, foto: EPA

Peruanski napadač Paolo Guerrero zaigrat će na Svjetskom prvenstvu ovog ljeta nakon što mu je FIFA odlučila smanjiti suspenziju na šest mjeseci.

FIFA je prije dva mjeseca šokirala Peruance kada je objavila da Paolo Guerrero ne može igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odnosno da ne može kročiti na teren godinu dana. Iako je najzaslužniji što je Peru otišao na Mundijal činilo se da će tu i završiti njegova reprezentativna karijera.

Naime, sve je počelo nakon kvalifikacione utakmice protiv Argentine kada je peruanski napadač morao na doping kontrolu. Rezultat su bili šokantni jer se otkrilo da je Guerrero pozitivan na kokain. FIFA je izrekla žestoku kaznu, ali je ona prepolovljena nakon besmislene žalbe i još besmislenijeg izlaganja advokata ovog igrača.

Njegovi advokati su se na sudu pojavili sa sigurno najmorbidnijom odbranom svih vremena, a kao dokaz imali su i mumiju staru čak 500 godina. Naime, momije koje su pronađene u Andama 1999. godine bile su u nevjerovatnom stanju, a testiranjem kose u jednoj od tri mumije pronađen je metabolit kokaina.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova supstanca pronađena je i 500 godina kasnije, ali ovaj put u tijelu napadača reprezentacije Perua. Njegovi advokati su pokušali uvjeriti sudije da se kokain može stoljećima zadržati u tijelu. Priznali su da je Guerrero koristio kokain, ali da ga je mogao uzeti prije 15 godina što je zaista besmisleno.

Ipak, komisija je uzela ovu odbranu u razmatranje, a na kraju je odlučeno da njegova kazna bude smanjena na šest mjeseci. Tako će se Guerrero moći vratiti na teren 4. maja ove godine, te će se sigurno naći na spisku putnika reprezentacije Perua na Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi