Može protiv Uniteda, ali ne i protiv Leganesa

Poraz Seville

Može protiv Uniteda, ali ne i protiv Leganesa

Endin Čaušević

Fudbaleri Leganesa savladali su danas na domaćem terenu Sevillu sa 2:1 u okviru 29. kola španske La Lige.

Sevilla je prije nekoliko dana izborila plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su priredili veliko iznenađenje i izbacili Manchester United. Međutim, ekipa Vincenza Montelle danas nije ni približno igrala kao protiv Crvenih đavola.

Leganes je uspio da dođe do nova tri boda i pokaže da ove sezone igraju iznad svih očekivanja. Domaći su do prednosti stigli u 41. minuti preko Bustinoze, a na 2:0 sredinom drugog poluvremena povisio je Erazo.

Sevilla je u finišu ostala s igračem manje nakon što je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Sarabia. Utješni gol za goste postigao je Layun u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Leganes je sada na 12. mjestu sa 36 bodova, dok je Sevilla ostala peta sa devet bodova više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 29. kolo:

Leganes - Sevilla 2:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti