Mreže mirovale u derbiju Hajduka i Dinama
FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL

Navijači na Poljudu ostali uskraćeni za pogotke

Mreže mirovale u derbiju Hajduka i Dinama

S. Mlaćo

U derbi susretu 9. kola 1. HNL snage su danas odmjerili vječiti rivali Hajduk i Dinamo, a mreže se nakon 90 minuta nisu tresle. 

Prva prilika viđena je u petoj minuti. Šunjić je šutirao, golman Hajduka Posavec lijepom paradom brani. U 22. minuti Oršić je na pod bacio Gyurcsa, ali ponovo Posavec brani.

Hajduk je imao loptu nešto višem u svom pojedu, Jairo je zaprijetio, ali to je bilo iz teške pozicije, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Domaći su krenuli hrabrije u drugo poluvrijeme, a publika je vidjela je i dosta nervoze na terenu. Dvadesetak minuta prije kraja Caktaš je ostao prenizak nakon ubačaja Jaria, pa je propala dobra šana za "bile".

U 81. minuti Vučur je spasio Hajduk. Sjajna je to lopta bila za Gavranovića koji bi istrčao u zicer, no domaći su to uspjeli ukrotiti.

Susret je nadoknađen zbog velike bakljade čak sedam minuta, a kada se nastavilo nije bilo uzbuđenja i mreže su ostale netaknute. Susret na Poljudu pratila je nešto više od 21. gledalaca.

1. HNL, 9. kolo:

HNK Hajduk - GNK Dinamo 0:0

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk: Posavec - Juranović, Borja Lopez, Vučur, Filip - Palaversa, Hamza, Jairo, Caktaš, Gyurcso - Ivanovski.

Dinamo: Livaković - Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani - Šunjić, Gojak, Hajrović, Oršić, Olmo - Gavranović.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi