Mrguda na kraju sezone napušta kormilo TOŠK-a

Povlači se s trenerske pozicije

Mrguda na kraju sezone napušta kormilo TOŠK-a

Federalni prvoligaš TOŠK iz Tešnja na kraju sezone ostat će bez šefa stručnog štaba.

Pod vodstvom Ajdina Mrgude ovaj tim je u aktuelnoj sezoni je napravio velike stvari, uključujući i sam plasman u polufinale Kupa BiH, međutim Tešanjci će na kraju morati da potraže novog trenera.

Pri Mrgudinoj odluci da se povuče utjecali su svakako i posljednji rezultati, uključujući i visoki poraz od Olimpika (6:1) koji je za rezultat donio mnoštvo kritika na njegov račun.

"U razgovoru sa upravom nakon utakmice sa Olimpikom dogovorili smo se da privedemo ovu sezonu kraju što je uspješnije moguće, a moja odluka je da ja na kraju sezone definitivno odlazim. Smatram da se mnogo uradilo u klubu dok sam bio tu, te i da je vrijeme da se krene dalje", rekao je Mrguda.

Dotakao se, naravno, i utakmice sa Olimpikom.

"Slažem se i mogu da razumijem neke kritike na račun poraza od Olimpika, ali ja nisam čovjek koji bježi od onoga što se desilo. Iako je utakmica bila očajna, ne treba zaboraviti i da je sezona bila jako uspješna. Jedini odgovorni krivac za poraz sam ja. Jednostavno, igrači i svi mi kao da smo mislili da je prvenstvo već završeno. Iza svih igrača stojim jer sam ih ja generalno sve i doveo ovdje. Smatram da imaju kvalitet, međutim voljni momenat je izostao i tu opravdanja nema."

Za TOŠK sada slijedi utakmica sa Zvijezdom.

"Meč sa Zvijezdom dolazi u jako nezgodnom trenutku jer imamo samo dva dana između prethodne i ove utakmice. Ali dat ćemo sve od sebe da odigramo ovu utakmicu na najbolji način. Cilj je pokušati moralno podići ekipu i odigrati što je moguće bolje protiv jako kvalitetne ekipe Zvijezde koja se nalazi i na trećoj poziciji na tabeli. Smatram da Zvijezda utakmicu dočekuje u puno boljoj situaciji i atmosferi nakon pobjede koju su ostvarili u prethodnom kolu. Nekoliko igrača je povrijeđeno i nećemo moći računati na njih, kao što nećemo moći računati ni na golmana Striku koji se nalazi na edukacijskom seminaru."

Onim što je napravio u proteklom periodu je prilično zadovoljan.

"Većina igrača opravdala je očekivanja kroz ovu sezonu. Sigurno je da je naš igrački budžet puno manji u odnosu na ostale ekipe koje se nalaze u vrhu tabele. Mislim da smo izvukli maksimum kroz ovu cijelu sezonu. Iako je moglo bolje, moglo je i gore, ali bar nismo u situaciji da se borimo za opstanak. Ovosezonski cilj bio je ostvariti plasman među prvih 9 ekipa lige, za koji smatram da je i više nego ispunjen, a tu je i izboreno polufinale Kupa, ali napominjem da i dalje imamo sve u svojim rukama da sa povoljnim rezultatima u preostale tri utakmice završimo pri vrhu tabele i da uspješno i okončamo ovu uspješnu sezonu", poručio je Mrguda.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi