Mršavi remi Urugvaja i Argentine u Montevideu
Foto: EPA

Bez golova

Mršavi remi Urugvaja i Argentine u Montevideu

Urugaj i Argentina su večeras u Montevideu odigrali meč 15. kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koji je okončan remijem 0:0.

Iako su se sa jedne strane našli Cavani i Suarez, a sa druge Messi, Dybala, Di Maria i Icardi, meč od kojeg su mnogi očekivali da bude fudbalska poslastica nije ponudio mnogo toga, pa moglo bi se reći i ništa.

Obje ekipe su imale po nekoliko prilika da dođu do pogotka, ali bliža pobjedi bila je Argentina koja je najviše prijetila preko Lea Messija.

Možda najbolju priliku na utakmici su gosti imali u 43. minuti kada je Messi snažn šutirao, ali je golman Urugvaja Muslera bio na pravom mjestu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ovim remijem mogu biti podjednako zadovoljni i jedni i drugi. Urugvaj ostaje na trećem mjestu sa 24 boda dok je Argentina peta sa dva boda manje, uz relativno povoljan raspored do kraja kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi